Eija Pietilä

Työelämän arki on moninaista. Kiireen tunne on tuttua ja muutoksessa eläminen pysyvä tila. Elämässä vaihtelevat erilaiset jaksot. Sinnikkyydellä ja positiivisella asenteella pääsee pitkälle, mutta myötätuulen jälkeinen syyssade tai myrsky on usein tuttu seuralainen. Työ ei ole irrallinen osa ihmisen elämässä vaan nivoutuu kokonaisuuteen kodin, perheen, harrastusten, unelmien ja toiveiden kentällä.

Joskus työelämän paketti voi tuntua niin raskaalta, että sen kantaminen on yksin ylivoimaista. Ratkaisun avaimet ovat jokaisella meillä itsellämme. Joskus tarvitaan toinen ihminen huomaamaan, miten pakettiin kannattaa suhtautua ja millä eri tavoin sitä voi kantaa. Juuri siksi minä olen työnohjaaja - kumppanisi arvioimaan ja kehittämään työsi kokonaisuutta siten, että matkasi on kevyempi kulkea.

___________________________

Olen ratkaisukeskeinen työnohjaaja, työyhteisöjen kehittäjä ja coach. Työhistoriani koostuu erilaisista kasvatuksen ja nuorisotyön tehtävistä. Olen saanut toimia parisenkymmentä vuotta esimiehenä erikokoisissa ja -muotoisissa työyhteisöissä niin julkishallinnossa kuin kolmannella sektorilla. Terapeuttisesta työotteesta minulla on kokemusta kahdeksan vuoden ajalta (yksilötapaamiset ja ryhmäohjaus), jolloin toimin Oulun Tyttöjen Talon ja Vuolle Setlementin lapsi- ja nuorisotyönjohtajana. Työhistoriassani olen toiminut myös eri kokoisten kuntien nuorisosihteerin ja -toimenjohtajan viroissa. Nykyinen päätyöni on toiminnanjohtajana nuorisotoimialan valtakunnallisessa järjestössä. Erityistä osaamista minulla on sukupuolisensitiivisestä, naistietoisesta ja monikulttuurisesta työstä. 

Minulla on humanistisen alan korkeakoulu- ja johtamisen erikoisammattitutkinto. Olen myös nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, erikoistunut seikkailukasvatukseen ja -liikuntaan. Uskon elinikäiseen oppimiseen ja olen innokas kehittämään omaa ammatillisuuttani. Omasta hyvinvoinnistani pidän huolta toteuttamalla intohimoani liikuntaan ja erityisesti luonnossa liikkumiseen.